A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Kanceri jo-melanomë i lëkurës

Çdo vit, miliona njerëz kuptojnë se kanë kancerin e lëkurës. Kanceri i lëkurës është po thuajse 100 për qind i shërueshëm nëse dallohet herët dhe trajtohet menjëherë. Është e mundshme të parandalohen disa lloje të kancerit të lëkurës. Ky tekst do t’ju ndihmojë të kuptoni kancerin e lëkurës dhe si ai trajtohet. Ai po ashtu përfshin këshilla për parandalimin e kancerit të lëkurës.

Mbani mend

Përmbledhje

Kanceri i lëkurës është i shpeshtë dhe është 100 për qind i shërueshëm nëse arrihet të detektohet herët. Për të dalluar dhe trajtuar kancerin e lëkurës sa më herët, është e nevojshme të bëhen kontrolle të shpeshta në vete nga secili peron dhe secili duhet të mësojë të njohë kancerin e lëkurës.

Kanceri i lëkurës është më mirë të parandalohet se sa të trajtohet! Parandalimi përfshin shmangien e ekspozimit të gjatë në diell dhe përdorimin e vazhdueshëm të kremrave me faktorë mbrojtës të diellit 15 deri në 30.

/Mjeku.Net/