Hygeia
A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Gurët në veshka

Gurët në veshka, një prej sëmundjeve më të dhimbshme urologjike, kanë shoqëruar njerëzimin për shekuj. Shkencëtarët kanë gjetur dëshmi të pranisë së gurëve të veshkave edhe në një mumje egjiptiane të vjetër 7 mijë vjet. Fatkeqësisht gurët në veshka janë një prej sëmundjeve të shpeshta të traktit urinar. Çdo vit rreth 1 për qind e njerëzve vizitojnë mjekun për këtë problem dhe çereku i tyre u nënshtrohen trajtimeve.

Lajmet e fundit

 • Pijet e gazuara të dëmshme edhe për veshkat

  Studimet e realizuara te njerëzit dhe te kafshët paralajmërojnë për veprimin negativ të pijeve të gazuara të pasura me sheqer në funksionin e veshkave.

 • Vaji i peshkut forcon veshkat

  Personat që vuajnë nga diabeti mund të mbështeten në efektet e dobishme të vajit të peshkut për të ruajtur shëndetin e veshkave.

 • Ushqimi që mbron veshkat

  Zgjedhja e duhur e ushqimeve ndihmon të ruani edhe shëndetin e veshkave, mes shumë të mirave të tjera shëndetësore.

 • Me limon kundër gurëve në tëmth

  Konsumimi i limonit para ushqimit është një mënyrë ideale për të luftuar gurët biliarë (gurët e tëmthit).

 • Zinku përkeqëson gurët në veshka

  Zinku mund të luajë një rol të rëndësishëm në përkeqësimin e gurëve në veshka, tregon një studim i prezantuar së fundi në një konferencë në Washington.