Domatet mbrojnë nga goditja në tru

Domatet mbrojnë nga goditja në tru

Konsumimi i rregullt i domates mund ta përgjysmojë rrezikun për goditje në tru, thonë studiuesit finlandezë.

Sipas studimeve të realizuara muaj më parë, efekti i domateve është edhe më i mirë në rastin e ishemisë cerebrale, kur truri nuk arrin të furnizohet me gjak të mjaftueshëm. efekti i domateve ka ulur për 60 për qind rrezikun e sëmundjes.

Efekti i domateve në mbrojtjen nga problemet e qarkullimit të gjakut në tru i vishet likopenit, substancës e cila ua jep ngjyrën e kuqe domateve. Domatet janë të pasura edhe me antioksidues, të cilët po ashtu ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës dhe qarkullimit të gjakut,