Hygeia
A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Menstruacionet, çrregullimet menstruale

Çrregullimet menstruale nënkuptojnë çfarëdo ndryshimi brenda ciklit normal të menstruacioneve te një femër.

Lajmet e fundit

 • Solariumi rrit rrezikun për melanomën malinje

  Shkencëtarët britanik paralajmërojnë se shumica e personave të cilët e shfrytëzojnë solariumin për të fituar ngjyrë më të mirë, janë shumë më të rrezikuar për t’u sëmurë nga forma më e rrezikshme kancerit të lëkurës, melanoma malinje.

 • Gratë presin 6 javë pas lindjes për të bërë seks

  Shumica e femrave thonë se kanë filluar të bëjnë seks sërish vetëm gjashtë deri tetë javë pasi kanë lindur fëmijën e tyre të parë.

 • IVF më pak e suksesshme te femrat e mbipesha

  Sa më e plotë të jetë femra aq më shumë probleme ajo mund të ketë të mbetet shtatzënë dhe të ketë fëmijë përmes fertilizimit in-vitro, ose IVF.

 • Puberteti fillon më herët se që është menduar

  Faza e pubertetit për vajzat është llogaritur ajo nga mosha 9 deri në 13 vjeç, ndërsa djemtë nga mosha 10 deri në 16 vjeç. Por ky përkufizim gradualisht po përmbyset.

 • Qershia lehtëson dhimbjen muskulore

  Shkencëtarët amerikanë thonë se lëngu i qershisë mund të ulë dhimbjet dhe mundimet muskulore pas ndonjë aktiviteti të lodhshëm fizik, si vrapimi apo aktivitetet tjera sportive.