A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Dhimbja e shpinës, katër faktorë nxitës

Dhimbja e shpinës mund ta vështirësojë jetën dhe ditën tuaj, dhe ta bëjë të vështirë të përqendroheni në punë. Një varg profesionesh si të qenit infermier, ndërtues ose punëtor fabrike, kanë kërkesa më të larta për shpinën tuaj. Edhe puna rutinë në zyra mund ta përkeqësojë dhembjen tuaj të shpinës, nëse bini pre e zakoneve të rrezikshme. Por ju mund ta shmangni dhembjen dhe dëmtimet e shpinës duke qenë të kujdesshëm dhe duke ditur se çfarë i shkakton ato, dhe duke u fokusuar në parandalimin e tyre. Ja katër faktorë të lidhur me punën, të cilat shoqërojnë uljen e rrezikut të dëmtimeve të shpinës.

Forca
Slide 1 / 4
Slide 1 / 4

Forca

Ushtrimi i një force të madhe në shpinën tuaj mund të shkaktojë dëmtime. Nëse puna juaj është fizike, ju mund të përballeni me dëmtime, nëse vazhdimisht ngrini ose lëvizni objekte të rënda.