Zinku mbron pankreasin

Zinku mbron pankreasin

Zinku mund të ndihmojë parandalimin dhe shërimin e problemeve që lidhen me pankreasin.

Pasi kanë analizuar mbi 100 persona me probleme kronike të pankreasit, studiuesit kanë zbuluar se personat që vuajnë nga pankreatiti kanë mungesë të zinkut.

Pasi kanë marrë doza të zinkut në formë të suplementëve (tabletave me vitamina dhe minerale), gjendja e pacientëve ishte përmirësuar dukshëm.

Mekanizmi i veprimit të zinkut në mbrojtjen nga problemet e pankreasit ende nuk është qartësuar. /Mjeku.net/